trešdiena, 2015. gada 18. februāris

Atgādinājums: reklāma ir arī bez maksas

Ko darīt ja nav naudas reklāmai? Ir vairākas iespējas:
1) nereklamēties vispār;
2) pārskatīt budžetu un tomēr atrast naudu;
3) izdomāt kreatīvus veidus, kā reklamēties, ieguldot ļoti maz naudas vai vispār neieguldot nemaz.
Iespējams, ka ir vēl kādas iespējas, par kurām ātrumā nevaru iedomāties. Galvenais, ko gribu pateikt - ja nereklamējies, jo Tev nav naudas, tad tas ir Tavas izvēles nevis naudas jautājums.

Pēdējā laikā ir sanācis aprunāties ar vairākām izglītības iestādēm. Tās ir vērsušās pie manis kā pie nozares uzņēmuma pārstāves ar lūgumu atbalstīt kādu pasākumu vai pašu iestādi. Runa ir gan par atbalstu, piemēram, konkursa uzvarētājiem, gan par finansiālu atbalstu. Jautājums - ko uzņēmums saņems pretī? Biežākā atbilde - mēs izvietosim Jūsu logo. Tajā brīdī vienīgais, ko varu pateikt ir - žēl, ka neesat pamanījuši, ka logo laiks ir beidzies...

Šodien pat, saruna ar Tehniskās jaunrades namu Annas2. "Mēs esam pašvaldības iestāde un mums ir ierobežots budžets." Labi, bet vai tad ar to viss beidzas? Jums taču neviens neliedz būt interesantiem un beigās vēl piesaistīt sponsorus pasākumiem. Arī uz valsts vai pašvaldības budžeta iestādēm attiecas sauklis - zini savu klientu. Ja man par atbalstu piedāvā izvietot logo un informāciju sociālo tīklu kontā, kuram ir 60 sekotāju, kāda man par to var būt interese? Un kāpēc, lai būtu vairāk sekotāju? Jūs paši paskatieties, cik šis konts ir garlaicīgs. Palūdziet palasīt bērniem konta ierakstus un pavērojiet, kurā sekundē viņi aizmigs. Internets nav tikai kaitīgs laika nosišanas veids. Tas var būt arī iedvesmas avots - ir tik daudz interesantu video, kā kaut ko uztaisīt! Ieteikumi no pasniedzējiem! Manuprāt, tā ir tik interesanta tēma! Aiciniet arī mani kā sponsoru iesaistīties! Nu izdomājiet taču kaut ko! Ņemiet piemēru no saviem audzēkņiem, kas ir kreatīvi!


Vēl daži piemēri. Patiešām, vai Jums pašiem ir interesanti lasīt to saturu? Cik no studentiem un skolniekiem izmanto sociālos tīklus? 98%? Katram vajadzētu būt interesei sekot lapai, jo tā piedāvā praktiski noderīgu un izsmeļošu informāciju. Un es vienmēr zināšu, kas notiek. 



Šeit atkal jārunā par mūžseno problēmu, ka valsts un pašvaldības iestādes nav ierautas bezkaislīgā un nežēlīgā cīņā par katru klientu, par katru eiro, kas ir sūri grūti jānopelna! Un tā ir un būs galvenā atšķirība valsts un privātajai iestādei. Ja ne vien entuziastiski cilvēki, kas patiešām vēlas kaut ko mainīt... 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru