pirmdiena, 2015. gada 8. jūnijs

Gardās 20. Čempionu brokastis

Jau 5 gadus reklāmas aģentūra DDB ar tās vadītāju Andri Rubīnu priekšgalā reizi ceturksnī piektdienas rītā gatavo brokastis. Aicināti ir klienti. Durvis nav slēgtas arī citiem interesentiem. 2015. gada jūnijā šī tradīcija svinēja 5 gadu jubileju jeb 20. kopīgās brokastis. Un brokastis bija patiešām gardas. Šoreiz muzikālas. Un tās caurvija viena tēma - uzdrīkstēšanās. To tik bieži ir vērts atgādināt ikvienam, ka viss ir iespējams, ja patiešām ir ideja un vēlēšanās. To īpašo atmosfēru, kas bija jubilejas brokastīs, nav iespējams uzburt rakstveidā. Tā bija tikai tur. Te manis pierakstītie daži svarīgākie punkti.

Pirmais brokastu dalībnieks bija Deivids Bovijs. Šoreiz ar aģentūras radošā direktora Vaira Strazda starpniecību. Vairis, iedvesmojoties no izstādes par lielisko mākslinieku, iedvesmoja visus brokastu dalībniekus. Viņš atgādināja Deivida Bovija stāstu mākslā un mūzikā. Atgādināja tās mācības, ko rokzvaigzne iemācījās pats un parādīja pasaulei:
1. Identitātes var būt vairākas.
2. Nepietiek ar to, ka strādā ar labākajiem. Ir jāstrādā ar īstajiem.
3. Būt saprastam nav obligāti - eksperimentiem un inovācijām ir vērtība. Redzamiem gan vajag būt:


Muzikālais vēstījums turpinājās ar Ģirtu Majoru un stāstu par to, kā Positivus kļuva no sapņa par īstenību. Kaut kā Ģirtu parasti nācies redzēt vairāk vai mazāk oficiālās uzrunās un intervijās. Bet te bija vienkāršs parasts puisis no Saldus, kurš ļāva noticēt un aizdomāties, ka sapņi piepildās. Un tikai viņš pats zina, cik daudz spēka un neatlaidības bija vajadzīgs, lai tas notiktu. Taču viss notiek, ja tic. Un pats galvenais - uzdrīkstas un dara.

Šo stāstu turpināja Šipsi jeb Jānis Šipkēvics no grupas Instrumenti. Ar savas grupas neordināro stāstu. Par uzdrīkstēšanos pieiet klāt svešam cilvēkam un pierunāt viņu uz kopīgu projektu. Kur nu vienam cilvēkam, veselam orķestrim! "Vienmēr vismaz kāds mirdzošām acīm ir jāpārliecina. Cilvēki grib redzēt to, kas jau ir bijis - vajadzīgi reāli pierādījumi. Te bija jāpārliecina vesels orķestris... Un šis ir bezbudžeta pasākums..."

1 komentārs: