trešdiena, 2016. gada 27. jūlijs

Pokemonu trakums arī mārketingā

Šīs vasaras notikums nr. 1 ļoti dažādās izpratnēs ir Pokemon Go spēlītes nākšana klajā un negaidīti vai varbūt gaidīti milzīgas popularitātes iekarošana. Protams, reaģējot uz patērētāju klātbūtni tur, arī zīmoli saprot, ka tur ir jābūt un jāiesaistās. Spēles izveidotāji jau paziņojuši, ka drīz spēlē tiks iekļautas sponsorētās vietas, kuras būs nopirkuši reklāmdevēji. Maksa būs par to, cik daudz klientu spēle būs aizvedusi uz konkrēto vietu. Te vairāk par to, kā tas viss izskatīsies. Arī šobrīd ir aplikācijā iespēja samaksāt par to, ka pokemoni ir konkrētā vietā. Un vismaz Amerikā tas strādā fantastiski labi - lūk kādas ASV picērijas stāsts, kas reklāmā spēlē ieguldījusi vien 10 dolārus, taču apkalpoto klientu skaits pieaudzis par 75 %.

Interesanti, ka šādi stāsti šoreiz mijas ar tādiem zīmolu stāstiem, kas piedāvā nodrošināt nepieciešamo, lai varētu spēlēt. Pirmā nepieciešamība ir akumulators un interneta pieslēgums. Jā, un arī ūdens:

Īpaši izcēlās ASV Jūras spēki, uzsaukumu apkarot pokemonus iekļaujot savā darba sludinājumā. Tas izraisīja lielas diskusijas un pēc kāda laika tika atsaukts.

Interesanti šī spēle tika izmantota Krievijā. "Sberbank" sagatavoja vairākus apdrošināšanas piedāvājumus tiem, kas aizraujas ar pokemonu meklēšanu. Savukārt vēl kāds uzņēmums aicināja parūpēties par tīrību, lai tādējādi sevi pasargātu no pokemonu ienākšanas mājās.


Tagad par vietējiem piemēriem. Skaļākais laikam bija aicinājums uz Riga Plaza nedēļas nogalē. Šeit ir plašāks izklāsts no kampaņas organizētājiem. Dati liecina, ka apmeklētāju skaits pieaudzis par 8%. Esot pieaudzis arī pircēju skaits. Tomēr no visiem vietējā mērogā manītajiem pokemonu projekta dalībniekiem, cepums no manis pienākas Rīgas Pašvaldības policijai. Tā dažas dienas pirms trakuma sākuma publicēja sociālajos tīklos aicinājumu būt uzmanīgiem:

5 komentāri:

  1. Reklāmas plakāti, plakātu maketa izstrāde un to druka - reklāmas aģentūra Lattims http://lattims.lv/

    AtbildētDzēst
  2. Pokemonu trakums ātri pagāja. Kas būs nākamais?

    AtbildētDzēst
  3. Nav nekur pārgājis tas pokemons. Skolēni pēcpusdienās pēc mācībām vēl joprojām čakli meklē pokemonus:)

    AtbildētDzēst
  4. šodien esmu sajūsmā. Esmu redzējis vairākus komentārus no cilvēkiem, kuri jau bija saņēmuši kredītu no LAPO M-F, tāpēc nolēmu pieteikties, pamatojoties uz populāriem ieteikumiem un tikai pirms dažām stundām savā kontā apstiprināju kopējo summu 28 500 eiro. Šīs ir patiešām lieliskas ziņas, un es iesaku ikvienam, kam nepieciešams īsts aizdevums, pieteikties pa e-pastu: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    AtbildētDzēst