ceturtdiena, 2009. gada 4. jūnijs

Latvija - zeme, kas runā briesmīgā angļu valodā

Latvija starptautiskajā arēnā aizvien biežāk sevi prezentē kā valsts, kuras iedzīvotāju spēja runāt angliski ir briesmīga. Par folkloru jau kļuvusi Ata Slaktera intervija. Tagad manā redzeslokā nonācis vēl viens iepriekšējo apgalvojumu raksturojošs piemērs - Mairita Solima, viesnīcu "Gūtenbergs" un "Mārcienas muiža" īpašniece prezentē ārzemniekiem SPA iespējas Latvijā. Enjoy!

Ja video būtu tikai YouTube, tad vēl ir cerība, ka to neviens neatradīs. Taču tas lepni gozējas arī Latvijas tūrisma portālā, ko veidojusi Tūrisma attīstības valsts aģentūra. Tur kā viena no ekspertēm ir tieši Mairita Solima, kas savu burvīgo video ielikusi arī ekspertes profilā. 

Latvijas nespēja veidot savas valsts kā pievilcīga tūrisma galamērķa tēlu jau arī drīz kļūs par folkloru. 

4 komentāri:

  1. Ō main lībe gōt... es nosarku.

    AtbildētDzēst
  2. nu nez. 9. klases līmenis. Bet nezinu, vai es baig diži labāk norunātu- akcents jau tiešām man ir tāds dīvans, bet ne kā Latviešiem un ne kā krieviem. Bet tik daudz kļūdu bija tekstā.. viņa to tak tiešraidē nerunāja, varēja piestrādāt

    AtbildētDzēst
  3. Viens ir tas, ka cilvēkam ir akcents. Tas jau vēl nebūtu nekas, ja tā ir ikdienas sarunvaloda. Bet sava uzņēmuma un valsts prezentācija ir kaut kas pavisam cits :)

    AtbildētDzēst