pirmdiena, 2010. gada 3. maijs

Dinamiskās Domas darbnīca jeb kādu piemēru pieredzējušie rāda jaunajiem

Reizēm nekādi nevaru apklusināt latvieti sevī, tāpēc laikam biežāk blogā sanāk nevis jūsmot par labām lietām, bet gan izteikties par ne tik labajām. Ko lai dara -  man tiešām nepatīk, ka darbs ir izdarīts pavirši vai vispār nav izdarīts. 

Šoreiz ir runa par Dinamiskās Domas Darbnīcu jeb DDD. Par tādu pasākumu pirmo reizi uzzināju Tviterī no retvītotas ziņas by @MatissFrancis. Paldies par info! Izrādās, šāda darbnīca šogad tiek orgnizēta jau 5. gadu. Ja es pareizi saprotu, tad mērķis ir sapulcināt stundentus un praktiķus vienkopus, lai vieni un otri varētu mācīties un dalīties pieredzē. Ideja laba, bet izpildījums... Cerams, kļūs labāks... 

Lai atkal nekļūtu pārlieku sīkumaina un neanalizētu visvisādas nianses, (piemēram, to, ar ko man asociējas trīs burtu kombinācija DDD un kas parādās Google.lv, meklējot pēc šiem burtiem) :) , pateikšu galveno domu, kas man visā šajā projektā nepatīk. Ja praktiķi vai mācībspēki grib izglītot jauno paaudzi, tad tas ir jādara profesionāli. Ir jāapzinās, ka šādi pasākumi ir jauno profesionāļu domas virzīšana noteiktā virzienā. Manuprāt, ir jāpanāk, ka uz šādām sanākšanām skatās ar pietāti un respektu. Vai šajā gadījumā tas tā ir? 

Es šeit gribētu minēt Kannu Lauvu piemēru. Nekad nav bijis pamats apspriest Kannu Lauvu noformējuma dizainiskos risinājumus, pasākuma organizāciju vai komunikāciju ar dalībniekiem. To pašu varu teikt par Eurobest. Un tas ir tāpēc, ka viss vienmēr ir bijis augstākajā līmenī. Šie cilvēki apzinās, ka viņi rāda priekšzīmi, tāpēc pašiem jābūt izciliem, lai vispār kaut ko atļautos par nozari teikt. Un man tik ļoti gribētos, lai arī mūsu jauno profesionāļu izglītošana ietu šajā virzienā nevis puspabeigta mājas lapa vēstītu, ka "Pieteikuma anketu un detalizētāku informāciju par DDD’10 programmu atradīsi www.dddarbnīca.lv", bet norādītais links nedarbojas. Un vēl man tik ļoti gribētos, lai sabiedrisko attiecību nozari šādā lapā izceltu ne tikai mega stilīgi jauni cilvēki, bet arī darbotos vienīgā izvēlne, kas tur ir pieejama.

3 komentāri:

  1. Ieķeksēju Tavam rakstiņam "Interesants" jo tas tiešām bija interesants. :)

    Esmu iesaistīts nedaudz arī no organizatoriskās puses DDDarbnīca veidošanā.
    Varu teikt vienu lietu, ka šī redzamā DDD daļa (ar visu pusfunkcionējošo mājaslapu un citiem brīnumiem) ir tikai viena puse no tā visa. Pats DDD saturs ir ļoti kvalitatīvs, jo tiek aicināti arī dažādi augstas klases speciālisti un izstrādātas vairākas (un arī realizētas) idejas un risinājumi.

    Par profesionālismu un citātu "...jeb kādu piemēru pieredzējušie rāda jaunajiem". Neliels ieskats DDD virtuvē - šo pasākumu rīko tikai un vienīgi PR studenti, kuriem pašiem ir nekāda vai ļoti neliela pieredze. Pieredzējušie ir tikai uzrauga lomā un kārto pasākuma juridiskos un finansiālos aspektus. Tāpēc šajā gadījumā būtu nedaudz nekorekti šo frāzi attiecināt tieši uz DDD organizāciju (kas, kā piekrītu, mazliet šķiet pieklibo).

    AtbildētDzēst
  2. Nav šaubu, ka jebkuram pasākumam ir jābūt kvalitatīvi organizētam, un šodien jau bez super mājaslapas arī neiztikt, taču...reālā dzīve ir savādāka un DDD patiešām ir tāds izmēģinājumu poligons Turības sabiedrisko attiecību fakultātes studentiem, kur viņi var izmēģināt, ko praksē nozīmē organizēt pasākumu. No idejām par pieaicinātām personām līdz praktiski sadzīviskiem pasākumiem - ko ēdīs un kur gulēs. Arī es esmu bijusi 2 no 4 DDD, un esmu redzējusi, kā šis pasākums gadu laikā ir izaudzis. Pasākuma formāts ir ļoti brīvs (lekcijas un darbošanās brīvā dabā), bet tai pat laikā up to date, jo lekcijās nav sausās zinātnes, bet gan prakse, prakse, prakse.
    Bet pats pačotīgākais ir tas, ka ar saviem priekšlasījumiem te ierodas valstī ļoti atpazīstami speciālisti, kurus ir izvēlējušies dzirdēt paši studenti. Šajā brīvajā atmosfērā ikviens var uzrunāt jebkuru viesi ar sev interesējošu jautājumu. Un pirmajā DDD pat varēja iedzert aliņu kopā ar PR mācību grāmatu autoru Denisu Wilkoku.
    To visu summējot - DDD ir foršs pasākums zaļā zālītē, brīvā atmosfērā ar super saturu!

    AtbildētDzēst
  3. Paldies par komentāriem! Tas viss ir super un, kā jau rakstīju, neapšaubu šī pasākuma kvalitāti. Un super ir arī tas, ka pasākumu organizē paši studenti, bet kāpēc tas nekur nav rakstīts? Kāpēc pasākuma mājas lapā nav pieejams pasākuma apraksts? Ja interese no ārpuses nav vēlama, tad varbūt to arī vajag pateikt, jo es arī gribētu piedalīties, bet pirmo reizi dzirdu par šādu pasākumu.. Varbūt tad vajag apkopot visu jau notikušo, ielikt aprakstiņus, lai pašiem un visiem citiem arī interesanti un pasākums aiziet tautās.

    AtbildētDzēst