pirmdiena, 2014. gada 1. decembris

Esošo produktu pilnveidošana - arī iespēja

Sociālajos tīklos manīju interesantu projektu, kas piesaistīja manu uzmanību. Šobrīd pasaulē uzsvars ir uz jaunu produktu, aplikāciju, tīklu radīšanu. Tomēr ir cilvēki, kas izmanto esošo un paceļ to jaunā līmenī. Par to arī šoreiz stāsts:


Projekts Excel - puisis, kas ikdienā strādā ar šo programmu, dalās ar savām zināšanām. Programma ir diezgan populāra, un mums katram noteikti ir bijušas tādas reizes, kad domās mēs lūdzam pēc palīdzības ar nebeidzamajām tabulām un formulām. Šeit ir risinājums! Pagaidām bezmaksas, bet domāju, ka ar laiku un savas vietas iekarošanu tirgū zināšanas var pārvērsties ienesīgā projektā. Te neliela saruna ar lapas veidotāju Jāni Stūri

Ar kādu mērķi šī lapa tapa? 
Lapa tapa ar mērķi parādīt Excel plašās iespējas, manu pieredzi ar šo programmu un darbā ar datiem. Pie reizes pulcēt cilvēkus, kuriem tas interesē un kādu dienu dalīties ar šīm zināšanām kursu veidā.

Cik ilgi Tu šo lapu veido? 
Lapā raksti tiek publicēti kopš šī gada 20. oktobra. Pats lapas izveides process bija krietni ilgāks, jo lielākoties šāda veida izpildījums man ir kaut kas jauns. Bija jārisina ne tikai tehniski, bet arī ar saturu saistīti jautājumi. Ņemot vērā, ka man ir plāns publicēt 1 - 2 rakstus nedēļā, idejām jābūt skaidrām jau iepriekš.

Kādi ir Tavi mērķi saistībā ar projektu?
Galvenais mērķis ir turpināt rakstīt interesanti, regulāri, palīdzēt cilvēkiem ar viņu jautājumiem un piesaistīt maksimāli daudz auditorijas, kurai blogā aprakstītās tēmas ir aktuālas. Laiks rādīs, kādus mērķus būs jāizvirza nākotnē.

Par ko cilvēki Tev jautā? 
Ņemot vērā, ka Excel blogs darbojas nedaudz vairāk par mēnesi, jautājumu vēl nav daudz. Tomēr tie, kas ir, galvenokārt nāk no sociālajiem tīkliem un ir saistībā ar Microsoft Excel lietošanu un tā funkcionalitāti. Drīzumā blogā ievietošu sadaļu, kurā aicināšu uzdot jautājumus vai arī ieteikt tēmu, par kuru būtu interese, lai es uzrakstu rakstu. Šobrīd to var darīt arī sadaļā „Kontaktēties”, tomēr vēlos to padarīt uzvedinošāku. Mani ļoti interesē auditorijas viedoklis un jautājumi. Labprāt tos uzklausu un atbildu.

Kā Tu vērtē komunikācijas sociālajos tīklos nozīmīgumu Tavā projektā? 
Sociālie tīkli ir viens no atslēgas punktiem, jo tas man ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā sasniegt savu auditoriju, darīt par sevi zināmu un radīt interesi par blogu. Īpaši šobrīd, kad lapa ir jauna, satura vēl nav daudz un auditorija pagaidām nenāk pati, piemēram, no Google meklēšanas rezultātiem. Jāņem vērā arī fakts, ka lapā saistībā ar Excel lietošanu cenšos uzrakstīt ne tik tradicionālas lietas, par kurām informāciju aktīvi nemeklē. Tāpēc ir ļoti būtiski pašam spert pirmo soli un uzrunāt cilvēkus, jo šajā tēmā ir daudz interesanta, par ko ir vērts uzzināt.

1 komentārs: