otrdiena, 2015. gada 13. janvāris

Kā VUGD par VUGDiņu pārtapa. Vai VID būs VIDiņš?

Diezgan plašu rezonansi vietējos medijos un arī pozitīvu reakciju cilvēkos izsauca ugunsdzēsēju kalendārs 2015. gadam. Ideja lieliska. Par izpildījumu man grūti spriest, jo neesmu pati to redzējusi, bet medijos manītās bildes ir gana daudzsološas. Tas, par ko man radās jautājums, ir projekta nosaukums - VUGDiņš. Diemžēl, ne VUGD pārstāvji, ne uzņēmuma pārstāvji, kas radījuši šo zīmolu, nav uzskatījuši par vajadzīgu atbildēt uz manis sūtītajiem jautājumiem par pašu projektu, tāpēc viss tālākais ir mana interpretācija kā cilvēkam no malas ar nelielām zināšanām mārketingā.



Grūti pateikt, kuras puses iniciatīva tā bija, taču, kā jau minēju, ideja ir laba. Ja tā ir dienesta iniciatīva, tad cepuri nost! Atrast gaumīgu un diezgan spēcīgu veidu, kā celt profesijas prestižu sabiedrībā, lieliski! Ja godīgi, tad man gan vairāk šis izskatās pēc biznesa projekta, kad ideja pieder uzņēmuma, kas to pēc tam realizē. Nevienam to nevar aizliegt, un izdarīts viss ir labi. Vienīgais, kas mulsina mani, ir projekta nosaukums. Ja produkts būtu paredzēts bērniem, tad teiktu, ka ideja laba. Kalendārs ar seksīgiem vīriešiem ar nosaukumu VUGDiņš - piedodiet, bet diezgan bēdīgi. Arī pārējās preces, kas atrodamas uzņēmuma interneta veikalā, neveicina pozitīvas pārdomas par profesijas prestižu - iespējams iegādāties kreklus, kur virsū uzraksts VUGD un vecās ZIL markas ugunsdzēsēju automašīnas. Tāpat ir uzlīmes ar sarkaniem burtiem VUGD (Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests), kas neizskatās esam saistītas ar oficiālajos dokumentos un interneta vietnēs izmantoto dienesta simboliku.



No visa šī iepriekš minētā man ir tikai divi jautājumi:
1) vai valsts iestāde var būt pasargāta un var vērsties pret savas simbolikas izmantošanu privātos projektos?
2) vai valsts iestādei ir izpratne par zīmolvedību, lai nepieļautu atsevišķu uzņēmēju iespēju nopelnīt uz oficiālo simbolu un citas oficiālās informācijas rēķina?

 vs


Kas būs nākamais? VID būs interneta veikals ar nosaukumu VIDiņš?

P. S. Ja kāda no iesaistītajām pusēm tomēr uzskatīs par vajadzīgu ko pateikt iepriekšminētā stāsta sakarā, labprāt šo viedokli publicēšu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru