ceturtdiena, 2015. gada 26. februāris

Aplikāciju lietošanas paradumi

Uzņēmums, kas ikdienā nodarbojas ar aplikāciju un to izmantošanas pētīšanu - Localytics - nule publicējis jaunākos datus. Jau iepriekš izpētīts, ka cilvēks savā telefonā ieskatās aptuveni 150 reizes dienā. Taču jautājums ir - ko cilvēks šajā laikā, ko viņš pavada telefonā, tur dara? Uz šo jautājumu atbildi sniedz pētījums.

Nekā pārsteidzoša, vien faktu apstiprinājums. Šādi dati var palīdzēt precīzi paredzēt, kad aplikāciju izmanto visvairāk lietotāju. Tas nozīmē, ka viegli ir konstatēt, kad būtu jākomunicē ar potenciālo vai esošo klientu. Reklāma, satura atjaunošana un ziņojumi pašā aplikācijā - efektīvākie, kad ir visvairāk lietotāju. 

Visaktīvāk cilvēki aplikācijas lieto ap 8 vakarā. Dienas cēliens sākas ap 5 no rīta, kad aplikācijām pieslēdzas aizvien vairāk lietotāju. Diezgan skaidri grafikā iezīmējas laiks, kad beidzas darba diena. Un vakarā aplikāciju lietojums sasniedz pīķi. Tātad vakara stundas ir labākais laiks, kad saviem klientiem piedāvāt izklaidi aplikācijā vai atgādināt par tādu iespējamību.


Tālāk aplikācijas ir sadalītas pa tēmām:
1) ziņas, satiksme, laika prognoze - visvairāk šīs aplikācijas cilvēkus interesē no rīta:


2) bizness, finanses, mūzika - visu dienu līdz pat vēlam vakaram:


3) izklaide un sociālie tīkli - šīm aplikācijām to lietotāju uzmanība pieder vakara stundās:




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru