ceturtdiena, 2015. gada 14. maijs

Mobilo ierīču uzvaras gājiens oficiāli ir sācies

2015. gada maijs ieies vēsturē ar svarīgu Google paziņojumu - pirmo reizi 10 valstīs pasaulē vairāk kā puse meklēšanas pieprasījumu ir veikti no viedtelefoniem. Neskatoties uz to, ka precīzs valstu saraksts nav zināms, interneta vietne AdWeek ziņo, ka to vidū ir pasaules lielākie tirgi - ASV un Japāna.  

Google jau 2014. gada beigās paziņoja, ka īpašu uzmanību pievērsīs meklētāja pielāgošanai mobilajās ierīcēs. Ne vien lietotāju, bet arī reklāmdevēju vajadzībām. Vienā no interesantākajiem projektiem Google mēģina pierādīt korelāciju starp meklēšanas rezultātos parādīto informāciju un faktu, ka klients pēc šīs reklāmas apskatīšanas 30 dienu laikā dodas uz veikalu vismaz apskatīt tur reklāmā redzēto preci. Šobrīd gan šis projekts ir pieejams tikai ASV. 

Kas attiecas uz iekārtām, ar kurām lietotāji meklē informāciju, milzīgu popularitātes pieaugumu šobrīd piedzīvo fabletes - mobilās ierīces, kuru ekrāna lielums ir robežās no 5 līdz 9,6 collām. Šeit vairāk informācijas par avotu - Flurry Insights -, taču galvenais ilustratīvais materiāls ir šis grafiks:


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru