svētdiena, 2015. gada 20. septembris

Lielākajā Latvijas mārketinga konferencē viss par un ap satura radīšanu

Beidzot sanācis laiks piesēst un uzrakstīt dažas rindas par šī rudens lielāko digitālā mārketinga konferenci LMT Digital. Man personīgi lielu atklājumu un pārsteigumu nebija. Visā pasaulē mārketingā un radniecīgajās nozarēs viens no izaicinājumiem šobrīd ir saturs. "Content is the king"! Joprojām un nemainīgi. Taču aizvien lielākas diskusijas ir par to, kam, kāpēc un kad zīmola radītais saturs varētu interesēt. 

Daudz tika runāts par stratēģiju. Par to, ka šobrīd stratēģijai ir jābūt vai nu vienotai visam uzņēmumam, kur komunikācija, reklāma un mārketings ir atkarīgs no kopējā aktivitāšu plāna. Vai arī tādai, ko piesauca vietējais sociālo mediju eksperts Artūrs Mednis:
The essence of strategy is choosing what not to do.
 / Michael Porter/

Aizvien vairāk vietas stratēģijā ir jāatvēl digitālajiem risinājumiem. Lēmumiem par to, ko darīt un ko nedarīt ar tiem, nu jau ir jābūt arī uzņēmumiem, kas darbojas tradicionālās nozarēs un izmanto tradicionālās komunikācijas veidus. Viens no runātājiem - digitālā mārketinga speciālists Gary McRae - atgādināja, ka tradicionālais biznesa modelis nav orientēts uz digitālajiem risinājumiem, tāpēc tas būtu jāpārskata. Un jārēķinās, ka viss labais tiks nokopēts.

Vēl viens digitālā mārketinga eksperts un konsultants Ion Rhodes aktualizēja jautājumu par to, vai tiešām joprojām šobrīd svarīgākais ir iespējami lielāks apmeklētāju un interesentu skaits. Viņa viedoklis sakrīt ar manām domām - galvenais ir biznesa rezultāts. Un ne vienmēr sekotāju apjoms atnes arī kvalitāti un galu galā arī reālus darījumus.

Zara Sheerin, atbildīgā par online mārketingu Īrijas Universitātē, apkopojusi ieteikumus no savas pieredzes, kā veidot veiksmīgu satura  mārketingu:
- decide on which platform is better for you;
- be relevant, because relevance & content is the key to conversion;
- ensure that there is a context;
- target effectively;
- ensure visibility.

Visvairāk man žēl par to, ka Steli Efti uzstāšanās dažādu apstākļu dēļ nenotika kā plānots. Ļoti iesaku pameklēt šī puiša video iekš Youtube. Viņam ir daudz iedvesmojošu runu. Un interesants podkāsts, kas noklausāms šeit.

1 komentārs: