svētdiena, 2015. gada 29. novembris

22. Čempionu brokastis par spriedzi

Aizvadītas jau 22. reklāmas aģentūras DDB Latvia nemainīgi organizētās Čempionu brokastis, kas šoreiz tika veltītas spriedzes tēmai. Spriedzei sabiedrībā un arī spriedzei reklāmā un mārketingā. Spriedzei sabiedrībā pievērsās Latvijas Universitātes asociētais profesors Daunis Auers. 

Karadarbība, terorisms - tā ir aizvien reālāka spriedze, kas valda sabiedrībā. D. Auers apstiprināja manu pārliecību, ka situācija šķiet patiesi saspringta nevis tāpēc, ka karu un upuru kļūst vairāk, bet tāpēc, ka aizvien aktīvāk par to runā, un domu apmaiņa vispār ir kļuvusi ārkārtīgi pieejama. Profesora demonstrētie skaitļi acīmredzami liecina par visu iepriekšējo draudu samazināšanos jau sākot no 1950. gada. 

Ir vēl viena tēma, kas tur spriedzē sabiedrību - bēgļu jautājums. Tas gan, D. Auera skatījumā, būs aktuāls vēl kādu laiku. Šo visu tēmu kontekstā aizvien redzamāki kļūs karavīri, palielināsies aizsardzības budžets un būtiskākas kļūs valstiskās vērtības. 

Brokastu otrajā daļā par spriedzi turpināja runāt DDB Consulting stratēģiskā plānotāja Tatjana Baranovska. Par spriedzi zīmolu kontekstā, kad no vienas puses tie grib par sevi stāstīt, bet no otras - grib, lai tos mīl. Un dažkārt tās ir pretrunas, jo koncentrēšanās uz sevi ne vienmēr noved pie mīlestības. 

Spriedzei ir trīs līmeņi:
- globālais - sociālo tīklu lietotāji atbalsta Parīzes terora aktos cietušos, pievienojot savai profila bildei Francijas karogu;
- sociālais - suņu un kaķu īpašnieki izprot dažādus jokus, kas saistīti ar mājdzīvniekiem. Un tikai viņi tos patiešām saprot;
- individuālais - kādas sievietes dalīšanās pārdomās sociālajos tīklos par to, kāpēc skūt kājas, ja nav drauga.

Ko zīmoliem iesākt ar visu šo informāciju? Ir divas iespējas - to risināt vai saasināt. Un te piemēri, kā zīmoli šajās spriedzēs ir iesaistījušies:

- globālais līmenis, spriedzes risinājums. Zīmols atradis globāli aktuālu tēmu, par ko runāt:


- globālais līmenis - spriedzes radīšana. Aktuāla tēma un savdabīgs risinājums diskusijas radīšanai:

- sociālais līmenis - spriedzes risinājums. Viena no pretrunīgi vērtētākajām kampaņām Lielbritānijā. Tāpēc nav atrodama labā kvalitātē:

- sociālais līmenis - spriedzes radīšana. Interesanti paskatīties sieviešu reakciju un acīmredzami rosināta interesanta diskusija sabiedrībā:

- individuālais līmenis spriedzes risinājums. Par to, ka spēlēšanās ar lellēm nav tikai par spēlēšanos:

- individuālajā līmenī spriedzes radīšana. Šeit komentāri lieki, jo mūsu pašu CSDD mūsu pašu autovadītājiem rada individuālu spriedzi :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru