pirmdiena, 2015. gada 21. decembris

Lokālie Ziemassvētku pārsteigumi no zīmoliem (PAPILDINĀTS)

Īpaši meklēt šī gada Ziemassvētku reklāmas nav sanācis laika, bet dažas ir nonākušas manā uzmanības lokā. Tad nu padalos. Un Jūs arī padalieties komentāros, ja ir sanācis ko labu vai ne tik labu manīt. Tātad tēma - Ziemassvētki.

Pirmais pamanītais šogad ir AirBaltic reklāmas video ar pārsteigumu Ziemassvētkos lidostas Rīga pasažieriem. Atzīšos, ka iepriekšējo gadu apsveikumi man patika labāk, bet nu šis ir ieturēts jau zināmajās tradīcijās. Interesanti, ka video nav pieejams nevienā video tīklā, tikai Delfi TV. (LABOTS! Video atradās YouTube, meklējot angļu valodā. Tas gan tā dīvaini no nacionālās aviosabiedrības puses...)


Nākamais līdzīgā stilā ieturētais video ar pārsteiguma momentu ir no SEB bankas. Arī jau sen pārbaudītā lieta - pārsteigums pilsētas centrā ar kaut kādu darbību, kas tiek filmēta, un pēc tam publiskota cilvēku reakcija. Te video, kas ir vienkārši pieejams YouTube:


Vēl viens līdzīgs, bet ne tik apjomīgs apsveikums no Hercoga. Man ir sajūta, ka iepriekšējos divos piemēros lielākā vērtība bija faktam, ka darbojošajām personām bija līdzpārdzīvojums. Šeit - ir vienkārši skaisti bez pārlieku lielas sajūsmas radīšanas. Vienkāršs pārsteigums:


Vienīgā no valsts iestādēm, kas pašlaik manīta, sveicot svētkos, ir Kultūras ministrija. Kulturāls sveiciens. Man patika labāk kā visi iepriekšējie. Tāpēc, ka nav ieturēts esošajās mārketinga tendencēs un tāpēc, ka ir pavisam vienkāršs savu iespēju robežās veikts jauks kulturāls žests:


Lai vai kā, šis tomēr pārspēj ministrijas apsveikumu. Ir patiess prieks par cilvēkiem, kas ikdienā dara smagu melno darbu, kuru daudzos gadījumos neredz un nenovērtē, un viņi ir uzdrošinājušies nodziedāt apsveikumu. Un patiešām labi nodziedāt! Šis ir pagaidām mans nr.1!

Un šeit nepatīkamākais Ziemassvētku pārsteigums - Spilvas svētku reklāma. It kā ideja jau labi iecerēta un domāta, bet nu izpildījums liek šausmās iedomāties, ja nu ar mani arī tā šogad notiek un man uzdāvina pilnu kasti ar mārutku burciņām... Draugi, ja esat man mārutkus iecerējuši dāvināt, man pietiks ar vienu burciņu ;) Te nu būs tas, par ko runāju - visa reklāmu sērija. Interesanti, ka pagaidām šīs reklāmas redzētas tikai sociālajos tīklos un nav manītas TV (LABOTS! Ir manīts nu jau arī TV):


Gaidīsim, kas mūs vēl pārsteigs. Dalieties arī ar saviem atradumiem.

5 komentāri:

  1. No tā pašas sērijas - Bērnu slimnīcas apsveikums https://www.youtube.com/watch?v=Gz6Q0Hq6b2U

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Forši, paldies. Šim noteikti vēl papildus arī emocionālais fons.

      Dzēst
    2. Tas tāds ļoti sirsnīgs viņiem izdevās...

      Dzēst
  2. Jāņa sēta http://balticmaps.eu/merry-christmas/

    AtbildētDzēst