trešdiena, 2010. gada 24. marts

Daži vārdi par autortiesībām internetā

Gribējās uzrakstīt savu komentāru par visām karstajām diskusijām, kas pēdējā laikā ir par un ap autortiesībām un to, cik nelabvēlīgi internets to visu ietekmē. Un lai šis komentārs ir pēc tam, kad "Diena" publicējusi interviju ar AKKA/LAA izpilddirektores vietnieci Anitu Sosnovsku. 

A. Sosnovska intervijā saka šādus, manuprāt, zīmīgus vārdus: "Visa pasaule ir satraukusies par nekontrolēto darbošanos internetā." Es gribētu teikt, ka satraukusies ir tikai tā pasaules daļa, kas nevar pieņemt, ka ir notikušas pārmaiņas. Jā, ar viņiem tās nav tikušas saskaņotas, bet tās ir notikušas. Un ko nu? Ir divi ceļi - vai nu tās pieņemt vai nē. 

Un pasaulē ir gan vieni, gan otri. Vieni ļauj savus mūzikas ierakstus lejupielādēt bez maksas internetā, citi vēršas pret lejupielādes vietnēm, kas piedāvā iespēju ielādēt bez maksas. Laikam jau katram sava misija. Kurš būs veiksmīgāks, to rādīs laiks. Es gan domāju, ka bez bezmaksas iespējām mums neiztikt, ja nu vienīgi tiešām pēc gadiem pats internets ir par maksu. Kas attiecas uz tīkliem, es jau reiz rakstīju, ka piekrītu viedoklim - tīklus var iznīcināt tikai, ja rada jaunus tīklus, kas aizstāj vecos, nevis vardarbīgi vēršas pret tiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru